Tarafımızca meydana getirilen yangın merdivenleri, yangın merdiveni yönetmeliği 2018 koşullarına birebir oranlı mimarilmaktadır. Sonunda denetimlerde ve olası yangın felaketlerinde dokunca görmenizi engellemektedir.
Konstrüksiyonnın ortak merdivenlerinin yangın ve özge ivedili hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak onaylama edilir.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı çoklukla 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
1 mm yahut daha lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok elan düzgün ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz kadar hediyeı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den mebdelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi sınırlı sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve yazanak ile belirlenir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının aracısız yapı dışına açılması gerekir.
Yangın kapısı nedir ve ne aksiyone yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak dâhilin kullanılan bir kapıdır.
Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın anında insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca dokumada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Yangın merdivenleri Yangın Çıkış Kapısı mimarilırken genişliği konutlarda 80cm, topluma münhal strüktürlarda 120cm, yüce katlı büro binalarında 90cm genişliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları koskocamanliği 180cm’den azca olmamalıdır.
Binanın muayyen taksimmlerini yahut hepsinı muhasır yangınlarda yangın baplardan kaçış imkanı tanıyan yangın merdivenleri bugüne kadar biraşkın kişinin hayatını kurtarmıştır.
Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin olağandan izlem etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lazım düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Zıt taktirde yangınlar çok ziyade insanın gönül ve dünyalık kaybına da muamele harisabilir.
Kül çıkışların ve erişim yollarının horda tamlanan şartlara şayan olması gerekir:
Projeye en munis Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı rast rahatlıkla oluşturulan ve kalaba grupların sağlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.
Montaj: Yangın bapsı, gerçek şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, kompetan bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.
Dairesel merdivenin destur verilmediği bölgeler arasında okul, sağlık organizasyonu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden çokça olduğu sefa merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına izin verilemez.